Eigen ontwerp laten produceren

In onze fabriek in Portugal kunnen wij al bij een oplage vanaf 500 stuks een eigen ontwerp mok of koffiekop produceren. Om mokken of kopjes in batch te produceren is altijd een mal nodig. Wij kunnen zo’n mal voor uw ontwikkelen. De enige voorwaarde hiervoor is dat uw een duidelijk idee heeft over hoe de mok of koffiekop eruit moet komen te zien. Denk alvast goed na over de volgende belangrijke onderdelen:

  • Exacte maatvoering, hoe hoog, welke diameter boven, welke diameter onder.
  • Gewenste inhoud in ml of cl.
  • De afwerking, mat afgewerkt of glanzend. Of iets ertussenin (satin).
  • Kleur afwerking, standaard wit? Of gekleurd, en alleen buitenzijde gekleurd of ook de binnenzijde.
  • Hoe moet het oortje eruit zien? Groot of juist klein, sierlijke, klassiek, strak of modern….
  • De dikte van het porselein

technische tekening

3D render

eindresultaat

Wat kost het ontwikkelen van een eigen mok?

Batch productie mokkenOp basis van uw schets maken wij een technische tekening en vervolgens een 3D render en daarna een fysieke sample. Om uw ontwerp vervolgens in productie te nemen hebben we een mal nodig. Deze mal vormt de basis van de mokjes die we produceren.

Voor het maken van 3D renders en technische tekeningen rekenen wij een tarief van EUR 95,- per uur. Na akkoord op de tekening gaan we over tot de productie van de mal. De kosten voor het ontwikkelen van een mal zitten tussen ongeveer EUR 600 en EUR 1.000.

De kosten voor het produceren van de mokjes zelf hangt af van uw wensen (kleur, model en formaat) maar wordt vooral bepaald door de oplage. Bij een kleine oplage (vanaf 500 stuks) zal je snel op EUR 2,50 tot EUR 4,00 per mokje uitkomen. Bij grotere aantallen vanaf 3.000 stuks ga je richting een prijs van EUR 2,50 – EUR 3,00 per mok.

Duurzame productie

Productie in onze fabriek in Portugal is duurzaam. Er is een duurzaamheidsprogramma om de de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

  • Relatief kort en zuinig transport (90% minder CO2 uitstoot dan levering vanuit Verre Oosten)
  • De fabriek is ingericht op het minimaliseren van energie, water verbruik. Er wordt gebruik gemaakt van moderne ovens die tot 20% van de warmte hergebruiken. Water wordt direct in de fabriek gezuiverd en hergebruikt.
  • Zoveel mogelijk materiaal wordt gerecycled. O.a. oud of ongebruikt porselein kan worden hergebruikt. Dit wordt gesorteerd op kleur, vermalen en daarna dient dit als nieuwe grondstof voor porselein of industrieel beton.

Hergebruik oud porseleinHergebruik klei