• Topkwaliteit
  • Groot assortiment
  • Gratis verzending
  • Snelle levertijden

De beste alternatieven voor wegwerpbekers op kantoor

SUP roept, wij draaien! 

Waarom wil je de beste alternatieven voor wegwerpbekers op kantoor? 

Vanaf 1 januari 2024 moet iedereen eraan geloven: herbruikbare bekers worden de norm. Na de afschaffing van plastic rietjes, bestek en roerstaafjes, komt er vanaf 2024 ook een verbod op plastic wegwerpbekers voor alle sectoren uitgezonderd zorginstellingen. Dit overheidsbeleid komt voort uit de Europese Single-Use Plastics richtlijn, ook wel SUP. Met deze maatregelen wordt gestreefd naar het terugdringen van plastic zwerfafval, wat een groot effect heeft op het milieu. 

Bij Mokken Fabriek zijn we al langere tijd bezig om duurzame alternatieven voor wegwerpbekers op de markt te brengen. Zo kun je sinds oktober 2022 de porseleinen papercup-model mok bestellen. Deze mok heeft de vorm van een papercup, maar is gemaakt van porselein. Saai? Niets is minder waar. Al onze kopjes zijn personaliseerbaar, zo ook de papercup porselein wit

Gepersonaliseerde mokken op kantoor als alternatief 

Bij Mokken Fabriek vind je de beste alternatieven voor op kantoor, zowel met als zonder oor. En daarnaast zijn alle mokken, kopjes en glazen personaliseerbaar. Met onze handige 3D tool kun je precies zien hoe jouw ontwerp op de mok komt te staan. Personaliseer een papercup-model kopje met jouw bedrijfslogo, leuke cartoons of de namen van werknemers. 

Meer dan een leuke verschijning: porselein voor de beste drink ervaring 

Naast dat een gepersonaliseerd alternatief voor wegwerpbekers er leuk uit ziet, drink je ook veel lekkerder uit een porseleinen mok. In een wegwerpbeker koelt een drank snel af en papieren bekers kunnen zelfs slap worden. Het beste alternatief voor wegwerpbekers geeft geen nare geur of smaak af aan de drank, ligt lekker in de hand en houdt de drank goed op temperatuur. En daarnaast zijn ze natuurlijk herbruikbaar. Alle porseleinen mokken en kopjes van Mokken Fabriek zijn 100% vaatwasserbestendig. Dit geldt ook voor de mokken met opdruk. Het alternatief voor wegwerpbekers op kantoor betekent dus niet dat je veel tijd kwijt bent aan afwassen! Porseleinen mokken zijn kwalitatief, duurzaam en hebben een groot gebruiksgemak. 

Porseleinen mok als alternatief voor wegwerpbekers op kantoor 

Voor de beste alternatieven voor wegwerpbekers op kantoor heb je twee keuzes: porseleinen of polypropyleen bekers. Het voordeel van porselein, is dat er geen geurtjes of smaken in de mok blijven hangen. Voor de gepersonaliseerde porseleinen bekers wordt de bedrukking op 600 ℃ in de glazuurlaag ingebrand. Hierdoor is de bedrukking krasvast en 100% vaatwasserbestendig. Porseleinen mokken of kopjes gaan eindeloos mee en zijn daarom een zeer duurzaam alternatief voor wegwerpbekers op kantoor. Porseleinen mokken zijn wat duurder en vaak breekbaarder dan bijvoorbeeld een duurzaam plastic.  

PP bekers als alternatief voor wegwerpbekers op kantoor

Een andere optie om wegwerpbekers mee te vervangen, is de polypropeen beker, gemaakt van hard, BPA-vrij plastic. Bekers van dit duurzame, sterke plastic zijn vrijwel onbreekbaar en herbruikbaar. Ze zijn in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar waaronder ook to go-varianten; ideaal voor medewerkers die veel onderweg zijn. Polypropyleen bekers kunnen gewoon in de vaatwasser en zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan porseleinen mokken. Een nadeel van polypropyleen is dat een beker van dit materiaal niet altijd goed droogt in de vaatwasser en er geurtjes in de beker kunnen achterblijven. daarnaast gaat het wat minder lang mee dan porselein.

De beste herbruikbare mokken bestellen bij Mokken Fabriek

Naast alternatieven voor wegwerpbekers, kun je op Mokken Fabriek terecht voor verschillende soorten koffiekopjes, zoals espresso, cappuccino en latte kopjes. Deze hebben allemaal de perfecte inhoud voor de specifieke koffies. Daarmee hebben wij, en jij straks ook, voor ieder wat wils! Geen koffiedrinker? Wij hebben ook verschillende theeglazen die ook gegraveerd kunnen worden als alternatief voor wegwerpbekers op kantoor.