• Topkwaliteit
  • Groot assortiment
  • Gratis verzending
  • Snelle levertijden

Wij graveren nu ook theeglazen en koffieglazen

De Mokken Fabriek kan nu ook theeglazen, koffieglazen en drinkglazen met gravering leveren. Dit is een mooie alternatief voor bedrukking op glaswerk, want standaard bedrukking op glaswerk is nooit 100% vaatwasmachinebestendig. Althans, wij geven daar geen garantie op en adviseren bedrukt glaswerk altijd met de hand af te wassen.

Waarom zijn bedrukte theeglazen niet vaatwasmachinebestendig?

Dit heeft te maken met de temperatuur waarop de inkt moet worden ingebrand. Hoe hoger de inbrand temperatuur, des te langer de opdruk blijft zitten. Maar het glas zal gaan smelten bij een te hoge inbrand temperatuur. Daarnaast zijn theeglazen gehard. Dat is een standaard beveilig van het glas, zodat het niet kan springen bij grote temperatuurverschillen. Bij hoge inbrand temperaturen zal het glas zijn hardheid verliezen. Met andere woorden, zodra het glas zijn hardheid verliest is het risico op springen groot. De risico’s zijn niet te overzien als het gaat om kokende hete vloeistoffen die in een niet gehard glas worden geschonken.

Theeglazen laser graveren

De oplossing voor het eerder beschreven probleem is laser gravering. Theeglazen die worden gegraveerd zijn 100% vaatwasmachinebestendig en blijven gehard en zijn dus veilig te gebruiken met hete thee of koffie. Uiteraard helpen wij u graag om te bepalen of uw logo geschikt is voor laser gravering. Het logo of artwork dient in 1 kleur te worden aangeleverd.

Benieuwd naar de prijzen van laser gravering?

Voorbeeld laser gravering: